Witaj na Forum
Przyłączam się do zdania @adbur'a. W Krakowie i okolicach mogę polecić Profesorów z Zakopanego (
klinika.net.pl - przyjmują również bliżej Krakowa prywatnie, a przynajmniej przyjmowali). Również dr. Kłosiński ze szpitala Rydygiera jest moim zdaniem godny polecenia.
Nie wiem czy znajdziesz rehabilitanta interpretującego tak dobrze MRI jak lekarze operujący kręgosłupy, a w Twoim opisie objawów i opisie rezonansu jest dość konkretna niewiadoma:
mam promieniujący ból do lewej nogi i czasami odczuwam mrowienie w lewej stopie
Zwężenie lewego otworu k-kr w tym przez wpuklające sie w dolną jego cześć osteofity tylnych krawędzi trzonów, możliwy ucisk korzeni lewego nerwu L5 w jego obrębie.
Jeśli przypuszczenie radiologa opisującego MRI się potwierdzi, i to osteofit naciska u Ciebie na nerw po lewej stronie, po której masz największe dolegliwości (pomijając resztę zmian - a masz ich trochę), to rehabilitacja moim zdaniem nie miałaby sensu. Myślę, że warto, żeby to i pozostałe rzeczy wyjaśnił specjalista. Jeśli możesz napisz, czy ten główny ból promieniujący do lewej nogi pojawił się nagle, czy trwa od dawna, pojawiał się co jakiś czas i stopniowo nasilał?
Pozdrawiam