Witam
Mam pytanie do osób które miały problemy z odcinkiem szyjnym kręgosłupa albo znają się na rzeczy. Mam trochę uciśnięte korzenie w odc. szyjnym i zmienne objawy z tego powodu, ale wczoraj zaobserwowałem coś czego wcześniej nie zauważyłem. Mając luźną lewą rękę - trochę mnie pobolewała, ale nic poza tym się nie działo. Natomiast po lekkim zgięciu palców w kierunku zaciskania pięści czy chwytania czegoś cała dłoń wpadała mi w silne drgawki (szarpanie mięśniami). Po zaciśnięciu pięści drgawki ustępowały. Testowałem to kilkanaście razy przez kilka godzin i za każdym razem było tak samo. Czy ktoś z Was może miał taki objaw i może potwierdzić że to z odcinka szyjnego, albo wie czy to typowe dla szyjnego, albo wie jak się taki objaw nazywa / pod jakim hasłem szukać informacji w internecie (polskim albo angielskim), albo zna inny powód który może powodować coś takiego? Dzisiaj mi się już tak nie dzieje, ale jak pisałem - objawy dotyczące rąk mam zmienne.
Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.
2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C