Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Informacje na temat DiscoGel

Informacje na temat DiscoGel 4 lata 4 tygodni temu #9878

  • użytkownik421
  • użytkownik421 Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Pacjent
  • Posty: 4778
  • Oklaski: 38
  • Otrzymane podziękowania: 1080
@Mateusz00 - a czy przeczytałeś tam wszystkie 3 strony dyskusji? Tak tylko pytam na wszelki wypadek bo tam można nie zauważyć że jest przejście do następnych podstron.
Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.

2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Informacje na temat DiscoGel 4 lata 4 tygodni temu #9886

  • Mateusz00
  • Mateusz00 Avatar
  • Wylogowany
  • Młodszy forumowicz
  • Młodszy forumowicz
  • Posty: 35
  • Otrzymane podziękowania: 9
Dziękuję, zauważyłem:)póki co to tylko spory i dyskusje teoretyczne. Aczkolwiek bardzo interesujące. Czekam na rozwój.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Informacje na temat DiscoGel 4 lata 3 tygodni temu #9898

  • Pawelski
  • Pawelski Avatar
  • Wylogowany
  • Stały bywalec
  • Stały bywalec
  • Posty: 122
  • Oklaski: 2
  • Otrzymane podziękowania: 27
W sumie można powiedzieć że obie strony tam mają racje.Bo czy discogel nie jest szkodliwy to się może okazać po wielu latach.Lasery też miały być super a się okazało że większość się do tego nie kwalfikuje i wysoka temperatura może zaszkodzić.Wprowadzili więc koblacje z niską temperaturą która z kolei działa tylko na mniejsze wypukliny.Jednak gdyby nie próbowano nowych metod to wszystko stało by w miejscu.

Tymczasem w Polsce już kolejny ośrodek to oferuje.Jest tam bardziej ze szczegółami ta metoda opisana :
www.terapiakregoslupa.pl/zabiegi-operacyjne-kregoslupa.php

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Informacje na temat DiscoGel 4 lata 3 tygodni temu #9899

  • użytkownik421
  • użytkownik421 Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Pacjent
  • Posty: 4778
  • Oklaski: 38
  • Otrzymane podziękowania: 1080
Cyt. "The treatment was successful (improvement in pain) in 24 out of 32 patients (75%), whereas it was deemed a failure (mediocre improvement of symptoms – recourse to surgery) in the remaining eight patients (25%). Among the 24 (75%) patients with a successful outcome, results were excellent/good in 14 (43.8%) and satisfactory in 10 (31.2%). Among the eight (25%) failures, treatment was mediocre in five (15.7%) and poor with recourse to surgery in three (9.3%) (Table ​(Table3).3). No treatment-linked complications occurred in any patient.", źródło: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312096/

Cyt. "According with Theron [3] we believe that the most important intradiscal therapeutic reaction is not the immediate reduction of the hernia volume but the decrease of the intradiscal pressure allowing a partial decompressive shift of the herniated nucleus: in our study this is well evidenced by the discordance between the rapid improvement of clinical symptoms and the radiologic image of unchanged volume of disc herniation on CT scan at 1 and 3 months after “Discogel” injection. ", źródło: www.omicsgroup.org/journals/lumbar-percu...167-0846.1000145.pdf
Nie jestem lekarzem -> nie udzielam porad medycznych.

2oo9.o4.o7 - uraz kręgosłupa w pracy, 2o1o - operacja: L5/S1, L4/L5, L2/L3, 2o12 - operacja L5/S1, 2o13 - usztywnienie L4/L5/S1, 2o16 - stabilizacja L2-S1, 2018 - C5/C6 - Mobi-C

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez użytkownik421.

Informacje na temat DiscoGel 4 lata 3 tygodni temu #9900

  • kamil125
  • kamil125 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Starszy forumowicz
  • Starszy forumowicz
  • Posty: 50
  • Oklaski: 2
  • Otrzymane podziękowania: 9
Jest bardzo duże zainteresowanie chorych tą metodą. W katowicach stosuje ją od listopada dr Maliszewski. Dosyć odległe terminy konsultacji. Troche dziwne jest to że dzwoniąc tam sekretarka przyspiesza termin konsultacji gdy pytamy o discogel uważając go jako rewelacyjny. Nie będe doszukiwał sie powodu ;) Gdy sie do niego dostane to bede wiedział coś wiecej.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Informacje na temat DiscoGel 4 lata 3 tygodni temu #9904

  • makovic
  • makovic Avatar
  • Wylogowany
  • Starszy forumowicz
  • Starszy forumowicz
  • Posty: 48
  • Oklaski: 2
  • Otrzymane podziękowania: 15
Może szukają królików doświadczalnych? Dlatego przyspieszony termin konsultacji.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.115 s.
Zasilane przez Forum Kunena